Private Residence
West London

Private Residence
West London

A double-fronted Edwardian house has been updated and extended in dramatic fashion for a television and radio presenter and his family. This four storey villa sits on a corner site with unusually large gardens to the rear. The renovation and reinvention of the villa reinforces the sense of connection between house and garden.

Unsympathetic additions to the back of the property had been added over time and these were removed and replaced with a single storey pavilion that sits alongside the original house, while opening out to the adjoining terrace and gardens via a wall of glass. This contemporary, open plan addition hosts family living space, including the kitchen, and has become the new hub of the home.

The original living rooms and bedrooms of the period house have also been updated and restored in a sensitive and sympathetic manner, including an attic conversion to create additional bedrooms. Modern services were carefully integrated throughout.

/